Tuesday, September 7, 2010

perasaan gembira

setelah sekian lama aku menunggu akhirnya aku ditakdirkan mengandung buat kali ketiga..tp kali ni mmg jaga baek nyer...sbb tak nak kecundang lagi...setelah hampir seminggu lewat datang period, aku tanpa ragu2 terus membeli pregnancy test dkt farmasi...tp masa tu mcm kecewa gak sbb line tak terang..aku masih tertanya-tanya lg..setelah 3-4 kali aku test, akhirnya mmg sah aku mengandung...en.suami mmg suka la sgt masa tu...yelah kali ni mmg kena perhatian lebih...

 inilah saya...masa ni dah 5 bulan

genap sebulan aku hamil, aku mengalami alahan yg teruk sekali....dugaan lain pulak yg datang menguji aku kali ini..makan ape saje, tp sume keluar balik...bukan aku je yg alah, si suami pon sama, mual, demam, letih & sakit badan hampir 2 mggu...mungkin allah nak bg dia rasa ape yg aku alami...alhamdullilah dia kembali normal, tp aku tetap alah hampir 8 bulan mengandungkan si anak..keluar masuk hospital sbb terlalu letih, berat badan tak naik, muntah tak berhenti...3 hari di hospital, aku dah bosan, puas pujuk doc nak balik rumah, and finally dia ckp ok but she give mc about 1 week..sepanjang mggu ddk rumah tido saja..nak mkn muntah, so ape yg aku leh buat hanya tido..air masak pon tak leh minum makin aku minum makin kerap la aku muntah, susu pon sama, soya la peneman setia sepanjang aku mengandung..

2 mggu sebelum aku melahirkan SYAFI FURQAN, dia tak gerak, kami risau kerana gerakkan dia semakin perlahan & aku mula rasa the Braxton Hick Contraction....kejap sakit kejap tak...tp aku masih boleh tahan lg, sehingga la aku ke klinik untuk memastikan keadaan baby ok...doc cakap aku maybe akan melahirkan putera kami awal dr yg dijangka..pagi2 khamis aku dah bersiap nak pergi kerja, tiba2 perut aku makin sakit, makin kuat aku rasa, si suami yg agak gusar terus bersiap dan bawak aku gi hospital..tiba di hospital doc pon check la ape yg patut....contraction mmg kuat..tp OS tak buka lg...aku kena admit..naik bosan gak nak tggu kat sepital lama2...pagi2 jumaat pakar O&G datang sekali lg,dorang tak puas hati, so aku kena la check sekali lg..tadaaaaaa...dah bukak 3cm...hati ni tak yah ckp la, walau sakit tp aku masih leh senyum lg..gembira la katakan..

SABTU lepas aku siap2 mandi kul 6 pagi mcm tu...aku nak mkn dulu, tp nurse ckp doc nak jumpa dulu, dorang nak check..aku pon pegi la...tiba2 dah bukak lg..tanpa lengah2 dorang terus soh aku siap2 nak anta gi labour room..en.suami bergegas dtg hospital...anggaran baby doc ckp 3.0-3.4, and dorang advice aku utk cucuk epidural sbb aku ni ada asthma...tkt ada complication je...aku pon ikut la, mana yg dorang rasa ok, aku follow je demi aku n baby...saat2 yg dinnt kini kunjung tiba...tepat jam 6.15 aku suda mula start meneran dan akhir yg ngeri tu berakhir pada pukul 7.12 pm...walaupon sakit, tp aku gembira...aku menangis kerana terlalu gembira...

my little prince...was born in 16 Jan 2010 @ 1912 with 3.0 kg.welcome to the world dear

sebuah penantian berakhir...ALHAMDULLILLAH...

No comments:

Post a Comment